Eventjes naar de andere kant van Thailand

Door: Hanneke & Wilco

Blijf op de hoogte en volg Robin & Julian

28 Juli 2011 | Thailand, Bangkok

Zondag 24 juli 2011. Om 05.00 uur is het tijd om op te staan. Om 05.30 uur volgt een kort ritje van 10 minuten naar het vliegveld van Chiang Mai. Het is een klein vliegveldje, ongeveer net zo groot als Eindhoven Airport. Daar vertrekt onze vlucht met Thai Airways om 07.00 uur naar Bangkok. Keurig op tijd vertrekken we voor een vluchtje van 55 minuten. Onze tweede korte vlucht naar Surat Thani vertrekt om 10.00 uur en duurt ook maar een klein uurtje. Beide verlopen prima. We merken bijna niet dat we in een vliegtuig zitten. Zelfs op deze korte vluchtjes krijgen we ontbijt, drinken en een snack. Om 11.00 komen we aan op Surat Thani Airport, alhoewel het de naam nauwelijks mag hebben. Het is een klein gebouwtje en er staat ergens achteraf nog een klein vliegtuigje. We kopen kaartjes voor de bus en de ferry naar Koh Samui. De bus dateert waarschijnlijk uit de jaren 60. Hij maakt een enorme herrie als hij optrekt, de bekleding is redelijk vergaan en remmen levert een behoorlijke stank op. De bus stopt eerst in de stad Surat Thani waarna hij na een korte stop weer verder rijdt. In totaal hebben we een 70 kilometer lange ervaring. Eindelijk komt de pier in zicht en na een boottocht met de veerboot van 2 uur komen we aan in Nathon op Koh Samui. Hier in de taxi en dan naar het Bill Resort waar we minimaal 3 nachten zullen verblijven. Daar komen we uiteindelijk om 16.30 uur pas aan. Dus alles bij elkaar zijn we toch nog 11 uur onderweg geweest.