De Wat Phra Kaeo en de Wat Pho: de laatste Wat's
Door: Hanneke & Wilco
Blijf op de hoogte en volg Robin & Julian
04 Augustus 2011 | Thailand, Bangkok
De Wat Pho is een stuk rommeliger, rustiger en ook flink goedkoper. Dit is, naast een van de beste massagelegenheden van het land, ook nog een plaats waar monniken wonen, onderwijs wordt genoten en gesport wordt. Dit in tegenstelling tot de Wat Phra Kaoe. Het complex bestaat uit een aantal massagepaviljoens waar ze Thaise massage geven. Deze slaan we over. Ik heb een keer een Thaise massage gehad maar prefereer duidelijk de oil massages. Stuk minder pijnlijk en veel meer ontspannend. In de kapel van de liggende Boeddha is het weer aanschuiven. Dit is vlakbij de noordelijke ingang waar de meeste mensen binnenkomen en na het zien van het grote, gouden, 45 meter lange Boeddhabeeld weer verdwijnen. Mensen vechten om een plaatsje om de mooiste foto’s te nemen waarbij ze regelmatig, terwijl je klaarstaat om een foto te nemen, voor je lens gaan staan om nog een beter plekje te bemachtigen. Ik ben dit op een gegeven moment zo beu dat ik bij een groepje jongens, die ook weer voorschieten niet meer wacht. Terwijl een andere jongen een foto probeert te nemen ga ik recht voor zijn lens staan. Een aantal mensen uit India zien dit en begrijpen waarom. De jongens hebben de hint niet door een proberen het nog een aantal malen. Het is soms echt vechten om het “beste” plekje. Bij de Wat Pho bekijken wij, terwijl de kinderen in de visvijver zitten te spelen en met de schildpadjes en kikkers bezig zijn, wat we verder nog willen. We besluiten de Chao Phra expressboat te nemen naar een plek waar de Skytrain stopt. Met de Skytrain gaan we naar het grootste winkelcentrum in de binnenstad van Bangkok en kopen daar samen met de kinderen nog enkele cadeautjes (lees autootjes dus). Het avond eten wordt bij een BBQ restaurant. Dit hebben we in Chiang Rai ook al een keertje gedaan en is ons heel goed bevallen.
In het restaurant krijg je een tafel met in het midden een barbecue. Je mag gedurende anderhalf uur alles bestellen wat op de kaart staat. Je krijgt de lapjes vlees en vis en de groente in kleine bakjes en mag die zelf dus bakken. De kinderen vinden dit geweldig en vooral het vlees, met name varkenslapjes en spek is erg populair. We hebben in het begin niet direct door wat de bedoeling is en merken dat we zuinig bestellen. Tijdens de tweede ronde, je mag dus bordjes met eten blijven bestellen, schakelen we over naar de grotere aantallen. Sommige tafels krijgen 30 bordjes tegelijk, wij houden het op een bescheiden maximaal van 10 bordjes per ronde. De lapjes vlees en vis zijn erg dun en dus zo bereid. We eten heerlijk en het is erg gezellig. Rond 19.00 uur pakken we de Skytrain en de metro naar ons hotel terug. Daar vallen de kinderen na een lange maar leuke dag moe in slaap. Ik ga nog even de tickets uitprinten en laat me voor de laatste maal heerlijk verwennen door een masseuse. Ik ben rond 24.00 uur terug in het hotel en slaap ook snel. Morgen, maandag 1 augustus 2011 volgt de terugreis van Bangkok naar Düsseldorf en zit onze vakantie er voor dit jaar al weer op.