De tweede dag in de stad.

Door: Wilco

Blijf op de hoogte en volg Robin & Julian

13 Februari 2009 | Singapore, Singapore

Vandaag gaan we een bootritje maken over de rivier, vertrekpunt Clarke Quay. We vertrekken rond 10.00 uur met de metro en zijn er snel (Little India- Clarke Quay: 6 minuten) Ook vandaag is het weer lekker warm, het lijkt zelf heter dan de dag ervoor. Zeker met Julian op de rug is mijn blouse binnen enkele minuten nat. Clark Quay en de Raffles Landing Site is het historische gedeelte van Singapore. Inmiddels is het omgetoverd naar een toeristen/uitgaansgebied van formaat. Hoge flatgebouwen afgewisseld met kleine huisjes, omgetoverd tot eettent of café. Het is even wachten tot de tocht van 45 minuten begint. We zijn slechts met ons vijven. Totdat er plotseling een bus stopt waaruit ruim 40 man uitstapt, eveneens voor diezelfde tour. We wachten dus rustig tot ze allemaal weg zijn en pakken de volgende boot voor onze privétour. Nieuw en oud staat hier door elkaar. Huisjes van 2 verdieping met daarachter een flatgebouw van 70 verdiepingen. Het ziet er indrukwekkend uit, zeker die combinatie. Daarna wandelen we nog wat in de omgeving tussen de koloniale gebouwen richting het Financial District. Het is 13.00 uur, dus pauze. Het is verschrikkelijk druk, iedereen loopt door elkaar en waar je ook kijkt lopen er mensen. Ondanks de temperatuur, netjes in pak. Met de metro terug via Little Indian naar het hotel want Julian moet even slapen. Even nog een ijsco kopen voor Robin, buiten is het 35 graden Celsius, de ijsvriezer staat ook afgesteld op diezelfde temperatuur. Het is een vreemde combinatie van chemicaliën wat Robin en Julian snel naar binnen werken. Ook de bananen die we kopen in een klein smoezelig winkeltje krijgen we bijna voor niets. Julian gaat slapen en wij gaan naar het dakterras om een beetje uit te rusten. Robin speelt lekker in het “zwembad”, het mag geen naam hebben maar hij vermaakt zich perfect. We gaan omkleden en dan begint het verschrikkelijk hard te regenen. Het wordt er echter niet koeler door. Later besluiten we om in een van de foodcourts wat te gaan eten. De keuze is zeer ruim, wij gaan voor een pastamaaltijd. Een variant van McDonald’s: bestellen bij de kassa, betalen en binnen 3 minuten hebben we een, overigens heerlijke maaltijd binnen. Julian werkt niet mee, hij wil alles omgooien en ondanks het vermaak van de bediening, zetten we flink de vaart in het diner. Wel lekker. Daarna terug naar het hotel, het is al weer bijna 21.00 uur, dus tijd voor de kinderen om te gaan slapen. Ook nu gaat dit nog niet vlekkeloos, Julian is om 23.00 uur weer wakker. En ik bedoel wakker!. Dit duurt weer een aantal uren en midden in de nacht gaan we dan eindelijk slapen, tenminste de meeste van ons. We vertrekken morgen naar Sydney en vliegen om 09.30 uur (tenminste dat denken we) dus we staan op om 06.30 uur.

De volgende dag gaan we met de taxi naar Changi airport. Het verblijf in Singapore was eigenlijk te kort en ik wil hier, ondanks de temperatuur, nog zeker terug. Het is me uitstekend bevallen. Op het vliegveld gaat het wat minder. Met een vertraging van uiteindelijk 2 uur vetrekken we met de Airbus 380 naar Sydney. Er blijkt iemand ziek te zijn en deze persoon wordt uiteindelijk van het vliegtuig gehaald. Het is voor ons de eerste keer dat we met dit nieuwe type vliegtuig vliegen. Dubbeldecks en echt groot. Ook hier hebben we weer geluk. De voorste rij (rij 50) van de economie klasse. Dit betekend veel beenruimte en een babybedje, waar Julian dankbaar gebruikt van maakt. De vlucht verloopt verder weer perfect, de kinderen zijn lief, spelen of kijken uren naar Dora of Mickey Mouse op de kleine televisies. De tijd vliegt voorbij en we arriveren uiteindelijk om 22.00 uur in Ostralia. Het regent een beetje en het is erg koud, ik schat 24 graden. Robin en Julian zijn moe, Julian slaapt in de taxi en wordt pas wakker bij ons appartement, Roslyns Garden in Elizabeth Bay, Sydney. De receptie is gesloten maar er ligt een enveloppe verstopt met onze sleutel. In het appartement aangekomen blijken we maar 1 groot bed te hebben. Ik besluit lekker op de grond te slapen, geen probleem, ik ben er moe genoeg voor. De kinderen zijn erg druk, logisch na alles wat we ze aandoen en het is nodig dat we mopperen voordat we eindelijk kunnen gaan slapen. Hanneke, Julian en Robin in een bed, papa op de grond onder een deken.

• 13 Februari 2009 - 07:04

Marilou:

Hey allemaal!

Nog maar zo kort weg en al zoveel leuks gezien en gedaan! Het is leuk om jullie belevenissen bij te houden. Singapore klinkt nog steeds erg goed en wie weet ga ik er ook ooit 'een kijkje nemen'. In ieder geval weer fijn om te weten dat jullie nu veilig in Australië zijn aangekomen. Veel plezier daar en ik kijk uit naar jullie eerste avontuur in Australië!!

xx Marilou

• 13 Februari 2009 - 19:15

Cornell :

"Het regent een beetje en het is erg koud, ik schat 24 graden."

Grappenmaker! Hier lag weer sneeuw gisteren.

Have fun!

• 14 Februari 2009 - 19:04

Opa Lauw:

dag grote vrienden van mij jullie hebben het goed naar je zin zoals ik heb gelezen.Het was wel een heel groot vliegtuig waar jullie mee zijn gevlogen. Ik heb ook de foto gezien dat jullie op de boot zijn. Opa wil ook wel met jullie op de boot,maar opa durft niet zo ver in het vliegtuig ik ben een beetje bang.Robin en Julian een knuffel en een dikke kus van Opa.Hanneke en Wilco ook een dikke kus en de groetjes van papa. Tot de volgende keer.

• 16 Februari 2009 - 18:36

Ed En El:

Fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Hopelijk gaat de zoektocht naar een auto voorspoedig. DJ doet het erg goed. Zippo heeft hem slechts 2x bijna opgegeten. We hopen snel weer iets van jullie te lezen. Groetjes, Ed en El