Vier heerlijke dagen op Magnetic Island

Door: Wilco & Hanneke

Blijf op de hoogte en volg Robin & Julian

06 Juni 2009 | Australië, Magnetic Island

Het ligt op maar 8 kilometer van de kust van Townsville, 20 minuutjes varen maar hier zie je pas goed dat je in tropisch gebied terecht bent gekomen. Het eiland is niet groot, ongeveer 15 bij 10 km en er zijn maar een aantal wegen. Onze auto hebben we achtergelaten in Townsville, we reizen de komende dagen per bus of per fiets. Er zijn een aantal kleine plaatsjes en een aantal mooie baaien met schitterende strandjes. Wij slapen in een “resort” bij Geoffrey Bay, een van de baaien. Om de hoek ligt Alma Bay, het mooiste zwemstrandje van het eiland. Vanuit onze kamer is het vijf minuten lopen naar dit strandje. Mooie wuivende palmen en lekker warm water, 25 graden. De temperatuur is uiteraard ook weer goed, 28 graden. De eerste dag vertrekken we vroeg vanuit Townsville en komen dus ook op tijd aan bij het Arcadia Resort. Het ligt in het plaatsje…Arcadia. De kamer is eenvoudig ingericht en beschikt over een tweepersoonsbed en een stapelbed. Robin boven en Julian beneden. Het resort heeft een mooi zwembad en een springkussen. Ook is er een backpackers gedeelte inclusief keuken. We checken in en nuttigen onze gratis meal die erbij hoort. Al snel liggen we daarna in het zwembad. Julian kan lekker slapen met airco en wij genieten van het zonnetje. We hebben het erg zwaar! ‘s Middags gaan we een korte wandeling maken van anderhalf uur naar de top van een kleine berg. Onderweg komen we onze eerste koala’s tegen. Het is 17.00 uur en ze zijn nu wakker (ze slapen namelijk 16 tot 20 uur per dag). De eerste koala die we zien zitten in de boom heeft een babykoala in haar buidel. De volgende zitten te eten of slapen nog hoog in de bomen. Het uitzicht is prachtig maar op de terugweg moeten we enigszins haasten. We willen graag de bus halen anders moeten we 45 minuten wachten op de volgende. Het is nu 18.00 uur en bijna donker. Met de bus gaan we naar Nelly Bay en eten daar pizza in een gezellig klein restaurantje. De bus terug van 19.30 uur halen we net niet en we wachten in het donker tot de volgende. Om 20.30 uur zijn we bij het resort. Iedereen is moe maar wel blij met de eerste opgedane ervaringen van Magnetic Island.

De volgende dag, donderdag 4 juni, doe we weer weinig. Het is lekker warm en we gaan zwemmen om de hoek in Alma Bay. Het parkje bij het strand beschikt ook over een leuke speeltuin dus een dagje hier verblijven is geen straf. Aan het einde van de dag bakken we kip op een van de barbecues die er staan en eten in de buitenlucht, aan het strand onze burrito’s. Wijntje erbij, het kan weer niet beter. Vrijdags gaan we fietsen huren. In Australië is een fietshelm echter verplicht en hoe we het ook proberen, Julian wil hem niet op. Dus besluiten we om een mountainbike te huren met een tag along erbij. Robin zit met zijn eenwiel dus vast aan de mountainbike en allebei getooid met helm vertrekken we dus voor een fietstochtje over het eiland. Robin vond het in eerste instantie een beetje eng maar na een klein stukje heeft hij het vertrouwen gewonnen en we rijden naar Nelly Bay en zwemmen daar wat in het warme zeewater. We drinken lekkere smoothies en doen boodschappen die we in Arcadia laten bezorgen. Rond lunchtijd zijn we weer terug en daar vertelt Hanneke dat hij onze backpackervriend Johan en zijn vriend Eelco had gezien. Zij zijn voor een dagtochtje naar dit eiland gekomen en zijn van voornemens om ‘s middags weer teug te keren naar Townsville. Echter de wijn gaat open en al snel besluiten zij om ook een nachtje in het resort te overnachten. We gaan samen in Alma Bay zwemmen en eten wederom bij het strand. Er worden snel nog wat extra dozen wijn ingeslagen want het is weer direct gezellig. Toevallig dat we ze hier weer treffen. Het is een kleine wereld. ’s Avonds kijken we ook nog even naar de toad races die gehouden worden bij het resort. Er is een man met een aantal kikkers die in een cirkel worden gezet en waar je op kunt bieden welke kikker als snelste uit de cirkel is gesprongen. De man weet het leuk te brengen en de mensen wat op te zwepen. Er worden ook redelijk hoge bedragen (35 dollar) geboden voor een kikker. Rond middernacht (5 dozen wijn later) rollen we ons bed weer in.

De volgende dag gaan we ’s ochtends met de bus naar Horseshoe Bay. Dit is de grootste baai van het eiland. Hier zijn ook een aantal restaurantjes en er worden diverse watersporten beoefend. De kindjes spelen lekker op het strand en in het water. Als het tijd is voor het middagslaapje van Julian ga ik met Julian naar het hotel terug. Wilco en Robin blijven op het strand. Ik kom na het slaapje van Julian weer terug. Het is nog geen tien minuten rijden met de bus, dus we zijn zo op en neer. Terwijl Julian slaapt lig ik lekker te bakken bij het zwembad, heerlijk… Aan het einde van de dag zijn Hanneke en Julian weer terug bij Horseshoe Bay. We bekijken er de zonsondergang maar gaan eten in Picnic Bay. Dit is aan de andere kant van het eiland, normaal een half uurtje rijden met de bus. Wij hebben Fast Eddy als chauffeur en hij maakt zijn naam meer dan waar. Rijden met de bus is hier een belevenis. De chauffeurs zijn stuk voor stuk erg vriendelijk, babbelen met iedereen en als je wilt rijdt hij een stukje om zodat je ergens anders dan de busstop uit kunt stappen. Het lijkt bijna een lange taxi. Na het eten in Picnic Bay staat Eddy weer voor ons klaar. Hij vertrek en pikt her en der wat mensen op, in Nelly Bay besluit hij om even voor hem zelf sigaretten te gaan halen. Terwijl hij weg is blijft de motor gewoon draaien en hij neemt zelf zijn geldbak niet mee. Kwestie van vertrouwen. Wederom snel zijn we bij het resort waar de kinderen direct in slaap vallen. Ook wij maken het niet laat, morgen vertrekken we naar Townsville om vandaar direct verder richting Cape York te rijden. Magnetic Island is ons geweldig goed bevallen. Klein eilandje met schitterende stranden en mooie natuurgebieden en aardige bewoners.

• 10 Juni 2009 - 10:20

Peter:

Op de foto's zie ik dat je moet uitkijken voor vallende kokosnoten....nu begrijp ik ook de noodzaak van een fietshelm....