Wilsons Promontory en Philip Island
Door: Hanneke
Blijf op de hoogte en volg Robin & Julian
08 Maart 2009 | Australië, Sydney
De volgende dag, woensdag 4 maart, rijden we naar Philip Island. Dit is een eiland in de omgeving van Melbourne en heeft plaats voor vele verschillende Australische dieren zoals de kangaroo, wallaby, koala en de enige pinguïns die Australië rijk is. We rijden naar Cowes, de hoofdstad van Philip Island en boeken daar een camping voor 1 nacht aangezien het hier ook minder goed weer is. Het is niet koud maar af en toe valt er een bui en de wind is ook hier behoorlijk, ik verwacht 8 à 9 beaufort. We besluiten om, ondanks de vele faciliteiten die de camping biedt, zoals een uitgebreide luxe gezamenlijke keuken, om buitenshuis pizza te aan eten. Daarna willen we nog naar de Nobbies gaan. Dit zijn twee eilanden, voor de kust van Philip Island die als het eb is te voet te bereiken zijn. Vandaag echter niet. Het gaat steeds harder waaien en het lijkt behoorlijk te stormen. De golven beuken op de rotskust en er ontstaan grote wolken van damp die de berg opkomen. Waarschijnlijk vanwege het weer ben ik helemaal alleen. Ook Hanneke blijft met de kinderen in de auto zitten. De golven groeien tot 10 meter in hoogte en ik zie een zeehond die tevergeefs probeert om op de rotsen te springen. Hij lijkt vermorzeld te worden in dit natuurgeweld en je vraagt je af waarom hij juist nu hier is. Er is een blowhole, een gat in de berg waar het water in- en uitstroomt. Bij de juiste golven maakt hij een mistpluim van 60 meter hoog. Onze film- en fotografieapparatuur maakt overuren. Af en toe moeten ze drooggemaakt worden maar ik geniet met volle teugen. Ik ben bijna doorweekt met zeewater en als ik terugkeer begint het ook hard te regenen. Op mijn terugweg film ik nog een pinguïn die terugkruipt in zijn holletje. We vertrekken met de auto nog naar een ander uitzichtpunt en komen onderweg onze eerste kangaroo tegen. Het is inmiddels 20.00 uur en al behoorlijk donker. We worden gesommeerd om het gebied te verlaten. Onderweg springen de kangaroes vrolijk door de heide heen. We moeten soms zelfs stoppen omdat ze midden op de weg ons op lijken te wachten. Bij de uitgang van het park zien we een klein strandje met tribunes, volgepakt met mensen. De pinguïnparade: elke avond rond 21.00 uur komen de pinguïns op deze plek vanuit de zee en lopen ze de bergen in om hun holletjes op te zoeken. Er staan tribunes, grote schijnwerpers opgesteld en stalletjes met eten en drinken. De pinguïns lijkt het niet te deren, ze doen dit hier al jaren. Het eiland staat erom bekend. We laten deze “attractie” links liggen ondanks het feit dat de reisgidsen dit een must do vinden.
11 Maart 2009 - 17:19
Anita:
Hallo Globe trotters,
ik heb je site gevonden,wens jullie veel moois daar, geniet ervan.
Heb ook al wat gelezen van je belevenissen en ga proberen het bij te houden....al is het maar voor onze Hans war.
De foto`s zijn ook mooi,en wij zien nu ook eens een andere Wilco.
Groetjes en take care.